+905339314949

Audi Markası

AUDİ, Alman üretimi olan bir araç markasıdır. Anavatanı Almanya’dır. Kurucu olan August Horch ilk otomobilini 1901 yılında tasarlayarak üretmiştir. Kurulduğu yıllarda ortaklıkla yürütülen firma 1910 yılında anlaşmazlıklar nedeni ile ayrılıklara sebep olmuştur. Kendi başına şirketi yönetmeye başlayan Horch, 1932 yıllarında DKW ve Wanderer şirketleri ile güçlerini birleştirmiştir. Bu birleşme ile AUDİ Union oluşturulmuştur. Markanın logosu olarak ta dört halka tercih edilmiştir. Dört halka simgesi de birleşen dört firmayı temsil etmektedir.

30 yıllık süre içerisinde Audi birçok kaliteli ve yüksek güçte otomobil üretmiştir. 1980 yıllarında yüksek düzeyde bir turbo otomobil üreterek piyasaya sunmuştur. Quattro ismi verilen araç dört çekerli bir spor araç olarak üretilmiştir. Audinin bu atılımı ile teknoloji anlamında zirve yapmıştır.

İlerleyen yıllarda teknolojinin ilerlemesi ile beraber, dünyanın en gelişmiş motorlarını kullanmaya başladı. Audinin farklılık yaratması anlamında en büyük atılımı ise 1997 yılında üretmiş olduğu tamamen alüminyum olan otomobilini üretmiştir. Dünya çağında bir marka olarak değer kazanan Audi, teknolojinin ileri seviyelerinden faydalanmıştır. 1990 lı yıllarda dünyanın en kaliteli otomobillerini piyasa sürmüştür. 2000 yılı itibariyle otomobil yarışlarında da boy göstermeye başlamıştır. O yıllarda üst üste kazandığı yarışlar ile adını zirveye taşımıştır.

Gücünü tamamen teknolojik olarak ürettiği motorlar ile duyuran Audi, efsane isimlerin yanında olmanın yanı sıra, gelecekte de adından söz ettirmeye devam edecektir.